"Ce va fi mai departe? Platforma DA se va bate pentru majoritate, ca sa poate guverna. Daca nu va reusi, am primit in ultimele trei zile, de cand manifestam impreuna, am primit niste asigurari sper ca sincere de la colegii mei (Igor Dodon si Renato Usatii - n.red): Se pune batista pe țambal, cum se spune, cu privire la vectorul geopolitic pentru o perioadă de un an, Igor Dodon a vorbit chiar de un an jumătate, ne ocupam de decriminalizarea institutiilor de drept si de reglementare, curățim CCA-ul, CEC-ul, punem tara pe fagasul normalitatii, după care revenim la geopolitică", a declarat luni seara la PRO TV Chisinau Andrei Năstase, liderul Platformei DA.

Intrebat de moderatoarea emisiunii daca este unionist (adeptul al unirii Republicii Moldova cu Romania), Andrei Nastase a spus: "Sunt roman. Sunt pentru ca aici, acasa, sa se traiasca bine. In cadru mai larg, european, ne vom regasi cu totii. Acum trebuie sa salvam. Riscul suprem al acestei tari este instaurarea unei dictaturi feroce a lui Plahotniuc".

In aceeasi emisiune, Igor Dodon a declarat ca scopul protestelor initiate si de partidul sau (PSRM) este dizolvarea Parlamentului si provocarea de alegeri anticipate. Dodon a spus ca, daca Parlamentul va fi dizolvat, se va constitui un Consiliu al Salvarii Nationale, in care "a fost invitata si societatea civila".

Reamintim ca proteste masive au avut loc la Chisinau impotriva guvernului Filip, proteste organizate de Igor Dodon (PSRM), Platforma DA (condusa de Andrei Nastase) si Renato Usatii (Partidul Nostru).