Vremea se va incalzi treptat in urmatoarele doua saptamani, valorile termice din timpul zilei urmand sa fie pozitive in majoritatea regiunilor, in timp ce precipitatiile vor fi in general mixte si de slaba intensitate, cu preponderenta in primele zile ale intervalului de referinta si, ulterior, dupa 1 februarie, reiese din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila pentru intervalul 25 ianuarie - 7 februarie, publicata luni, informeaza Agerpres.

Banat

Vremea se va incalzi treptat, astfel ca media regionala a temperaturilor maxime va creste de la 2 grade Celsius, in data de 25 ianuarie, la 10 grade pe 28 ianuarie. De asemenea, valorile termice nocturne vor ajunge, in acelasi interval, sa depaseasca usor punctul de inghet. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire usoara, apoi, pana pe 7 februarie, se vor inregistra medii pozitive ale temperaturii aerului si, atat maximele, cat si minimele, vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului.

Vor cadea precipitatii slabe, mixte in primele doua, trei zile, cand vor fi conditii de polei. Local, va ploua slab spre sfarsitul primei saptamani si, din nou, in unele zile ale intervalului 1-5 februarie.

Crisana

Regimul termic va deveni unul mai cald, iar media temperaturilor maxime va creste de la 1 grad Celsius pana la 9 grade, pe 28 ianuarie. Valorile termice nocturne vor ajunge, in medie, la sfarsitul aceluiasi interval, la 3 grade. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire usoara, apoi se vor inregistra medii preponderent pozitive ale temperaturii aerului, in timp ce maximele si minimele vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului.

Precipitatii slabe mixte sunt prognozate in zilele de 25 si 26 ianuarie, cand vor fi conditii de polei. Local, va ploua in general slab spre sfarsitul primei saptamani si, din nou, in intervalul 1-5 februarie.

Transilvania

Vremea va reveni treptat la normal, astfel incat media temperaturilor maxime va creste de la -2 grade, pe 25 ianuarie, la 7 grade, pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne, desi in continuare negative, vor ajunge, la sfarsitul aceluiasi interval, apropiate de punctul de inghet. In perioada 29 - 31 ianuarie se va produce o racire usoara, insa, incepand cu 1 februarie, se vor inregistra temperaturi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului.

Meteorologii prognozeaza precipitatii slabe, mixte, in primele zile ale intervalului, dar si spre sfarsitul primei saptamani. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata si intre 1 si 6 februarie, cand vor fi si conditii de polei.

Maramures

Regimul termic va deveni normal, cu medii ale temperaturilor maxime in crestere de la -2 grade la 6 grade, in data de 28 ianuarie. Valorile termice nocturne, desi in continuare negative, vor ajunge, tot pe 28 ianuarie, apropiate de punctul de inghet. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire, insa incepand cu 1 februarie se vor inregistra in cursul zilei medii pozitive ale temperaturii aerului iar minimele vor fi, de asemenea, usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului.

Luni si marti se vor consemna precipitatii slabe, mixte si ulterior spre sfarsitul primei saptamani, iar ulterior intre 1 si 7 februarie. De asemenea, vor fi conditii de polei.

Moldova

Vremea se va incalzi treptat, iar media temperaturilor maxime va creste de la zero grade, pe 25 ianuarie, la 9 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, in acelasi interval, sa depaseasca usor punctul de inghet. Ulterior, pana pe 7 februarie, se vor inregistra medii pozitive ale temperaturii aerului, ziua si usor negative, noaptea, conditii in care atat maximele, cat si minimele vor fi usor mai ridicate decat normele termice din aceasta perioada a anului.

Probabilitatea pentru precipitatii slabe, mixte va fi ridicata in 25-26 ianuarie, spre sfarsitul primei saptamani si, din nou, in unele zile ale intervalului 1-5 februarie, cand vor exista si conditii de producere a poleiului.

Dobrogea

Meteorologii anunta o vreme ce se va incalzi treptat. Astfel, media temperaturilor va creste de la -4 grade Celsius, pe 25 ianuarie, la 7 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, la sfarsitul aceluiasi interval, sa devina usor pozitive. Intre 29 ianuarie si 7 februarie se vor inregistra, atat ziua, cat si noaptea, medii pozitive ale temperaturii aerului, ceea ce semnifica faptul ca maximele si minimele vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului.

Trecator vor fi fulguieli la inceputul intervalului. Local, va ploua slab spre sfarsitul primei saptamani si in unele zile ale intervalului 2-6 februarie.

Muntenia

Desi vremea se va incalzi treptat, abia pe 29 ianuarie media valorilor termice nocturne va atinge zero grade. In schimb, valorile termice maxime vor deveni, in medie, inca din 26 ianuarie pozitive, urcand pana la 8 grade pe 28 ianuarie. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire usoara, insa, incepand cu 1 februarie se vor inregistra, zilnic medii pozitive ale temperaturii aerului, iar atat maximele cat si minimele, vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului.

Izolat vor fi precipitatii slabe, ninsori in prima zi si ploi spre sfarsitul saptamani si, din nou, in intervalul 3-5 februarie. Izolat se va semnala polei.

Oltenia

Vremea se va incalzi, iar pe 29 ianuarie media valorilor termice nocturne va atinge zero grade. In schimb, valorile termice maxime vor deveni pozitive, in medie, inca din 26 ianuarie, urcand pana la 8 grade pe 28 si 29 ianuarie. Dupa o usoara racire, incepand cu 1 februarie, se vor inregistra, zilnic, medii pozitive ale temperaturii aerului, iar maximele si minimele vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului.

Izolat, vor cadea precipitatii slabe, predominant ploi, cu o probabilitate mai mare de aparitie intre 2 si 6 februarie. Totodata, vor fi conditii de formare a poleiului.

La munte

Vremea se va incalzi treptat, iar media temperaturilor maxime va creste de la -5 grade Celsius la 4 grade, pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, in medie, la -2 grade, la sfarsitul aceluiasi interval. In perioada 29 - 31 ianuarie se va produce o racire usoara, dar din 1 februarie se vor inregistra zilnic medii usor pozitive ale temperaturii aerului.

In plus, vor cadea ninsori slabe in primele doua - trei zile ale intervalului de referinta, spre sfarsitul primei saptamani si, din nou, in unele zile ale intervalului 1-7 februarie.

Estimarile meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.