Medicii pot elibera certificate medicale ranitilor in incendiul din clubul Colectiv, in termen de cel mult 90 de zile de la data internarii, adica pana cel tarziu in 30 ianuarie, potrivit unui ordin comun al Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), prezentat de Mediafax.

14 raniti din Colectiv mai sunt in spitalele din strainatate, 2 in cele bucuresteneFoto: mapn.ro

Certificatele de concediu medical pentru persoanele a caror stare de sanatate a fost grav afectata in urma tragediei de la Colectiv se pot elibera maxim pana pe 30 ianuarie 2016, data la care certificatele trebuie depuse la angajatori, arata ordinul.

Doi pacienti raniti in clubul Colectiv sunt internati in spitalele bucurestene si alti 14 in spitalele din strainatate, potrivit unei informari de vineri a Ministerului Sanatatii.

In cazurile obisnuite, medicul curant din spital elibereaza certificatele de concediu medical numai in ziua externarii pacientului.

Ordinul mai prevede ca, in situatia in care certificatul de concediu medical se elibereaza in data de 1 a lunii cu durata de 30/31 de zile, medicul curant poate elibera certificatul de concediu medical pentru perioada 1 - 30/ 1 - 31 a lunii respective. In cazul mentinerii incapacitatii temporare de munca pentru aceeasi afectiune, concediul medical se poate prelungi de catre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, in caz de internare, in etape succesive de maximum 30/31 de zile calendaristice pana la 90 de zile calendaristice in decursul unui an, arata ordinul.

Totodata, la externarea din spital, medicii pot acorda concediu medical de la una la sapte zile calendaristice, iar in cazuri speciale, cu aprobarea medicului-sef de sectie, pana la maximum 21 de zile calendaristice.