Pavel Filip, premierul proaspat investit al Republicii Moldova, va efectua, marti 26 ianuarie, o vizita oficiala in Romania si se va intalni cu omologul sau roman, Dacian Ciolos, anunta Guvernul Moldovei pe pagina oficiala.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pavel Filip si Dacian Ciolos au convenit, in cadrul unei convorbiri telefonice, sa se intalneasca marti, 26 ianuarie, la Bucuresti, scrie Mediafax.

Potrivit gov.md, se vor purta discutii despre "relatiile bilaterale moldo-romane, precum si actiunile ce urmeaza a fi intreprinse de catre cele doua guverne in vederea impulsionarii procesului de implementare a initiativelor si proiectelor convenite intre Chisinau si Bucuresti".

Cei doi premieri vor discuta, de asemenea, despre agenda de reforme stabilita in Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeana.

Vizita pe care o va efectua Pavel Filip la Bucuresti este prima deplasare oficiala a noului premier al Republicii Moldova si are loc in contextu in care la Chisinau au loc mai multe proteste de strada si se aduna semnaturi pentru organizarea de alegeri anticipate.

Membrii Guvernului Filip au depus juramantul, in cursul noptii de miercuri spre joi, la sediul Presedintiei, in secret.