Ziua Unirii este sarbatorita duminica la metroul bucurestean, precum si in Aeroportul "Henri Coanda", unde se va canta si juca "Hora Unirii", anunta reprezentantii Metrorex si ai Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, potrivit Mediafax.

Duminica, incepand cu ora 11.00, Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti isi intampina pasagerii cu "Hora Unirii" prin spectacolul oferit de ansamblul Doinita in terminalul Sosiri.

La metrou, la statia Piata Unirii 2, sustine un concert de la ora 14.00 Ansamblu Folcloric "Cununa Carpatilor". Punctul central al spectacolului va fi "Hora Unirii", in care calatorii vor fi invitati sa se prinda.

"Hora Unirii" se canta si danseaza pe 24 ianuarie, cand se sarbatoreste Unirea Principatelor Romane din 1859, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Versurile apartinand poetului Vasile Alecsandri au fost publicate pentru prima data in 1856, in "Steaua Dunarii", revista lui Mihail Kogalniceanu, titlul original fiind "Hora Unirei". Muzica a fost compusa de Alexandru Flechtenmacher.

Tot duminica, un tren care pleaca de la Bucuresti spre Iasi, de la ora 12.00, va fi remorcat de o locomotiva tricolora si numit "Trenul Unirii". Garnitura va ajunge la Iasi la ora 18.46. Aceeasi locomotiva va remorca la intoarcere "Trenul Prietenia", care vine din Republica Moldova, si care va pleca in aceeasi zi din Iasi spre Bucuresti la ora 22.38.