In Piata Unirii din Oradea a avut loc un miting in favoarea familiei Bodnariu, ai carei copii au fost preluati de autoritatile norvegiene. Potrivit uneipagini Facebookde sprijin pentru familia Bodnariu, la miting au participat peste 1.000 de persoane.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Prin aceasta actiune vrem sa aratam solidaritatea noastra fata de familiile de romani carora li s-au luat copiii de catre organizatia Barnevernet din Norvegia, pe baza unor abuzuri comise de catre asistentii sociali ai organizatiei si alti functionari publici. In acelasi timp, aceasta actiune este si un protest public si pasnic prin care ne exprimam nemultumirea fata de lipsa unei reactii ferme a autoritatilor romane", se scrie pe pagina de Facebook a protestului.

Peste 1000 de participanti la protestul din Oradea. Acum live la credo.tv

Posted by Ionel Bonta on Saturday, January 23, 2016

De asemenea, peste 200 de aradeni au participat sambata la un miting de solidaritate cu familiile de romani ai caror copii au fost luati de autoritatile norvegiene. Mitingul a fost organizat de Asociatia Christian Businessmen & Professionals of Romania din Arad in fata Prefecturii, informeaza Agerpres.

Circa 400 de persoane au participat sambata in fata Palatului Administrativ din Satu Mare la un miting similar, reclamand abuzuri ale statului norvegian asupra familiilor de romani carora le-au fost luati copii, printre care se afla si familia Bodnariu. Protestul a fost organizat de catre Alianta Evanghelica din Satu Mare, formata din penticostali, baptisti si credinciosi ai bisericii crestina dupa Evanghelie.