Alegerile anticipate nu sunt o solutie buna pentru Republica Moldova in aceste momente, iar situatia financiara a tarii este proasta si trebuie gasite solutii ca sa nu se agraveze, a declarat presedintele parlamentului de la Chisinau, Andrian Candu, ca replica la revendicarilor protestatarilor, potrivitRadio Chisinau.

Potrivit lui Andrian Candu, in prezent nu sunt motive pentru alegeri inainte de termen si acestea ar putea fi declarate cel mai degraba doar daca Parlamentul nu va putea alege seful statului.

Totodata, acesta a argumentat ca guvernul Filip a fost recunoscut pe plan international, iar acesta trebuie sa actioneze rapid pentru a nu fi aprofundata criza economica, ce ar putea duce la formarea restantelor la plati.

Andrian Candu i-a mai invitat pe acestia luni la o noua runda discutii si le-a propus sa se implice in realizarea agendei de prioritati a executivului.

Peste 7.000 de persoane au continuat sa protesteze si vineri in Chisinau impotriva votarii Guvernului de catre noua majoritate parlamentara. Manifestatiile au loc in Piata Marii Adunari Nationale si in scuarul din fata Legislativului.

Atat sustinatorii partidelor pro-rusesti, conduse de Igor Dodon si Renato Usatii, precum si cei ai Platformei Demnitate si Adevar, cer dizolvarea parlamentului si organizarea de alegeri anticipate