Un barbat de 31 de ani a fost prins vineri de politisti, la aproape patru ani dupa ce a injunghiat un taximetrist in cartierul Berceni din Capitala.

Portretul robot al suspectuluiFoto: Politia Capitalei

Procurorii criminalisti din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus vineri punerea in miscare a actiunii penale si retinerea inculpatului, in varsta de 31 de ani, pentru o perioada de 24 de ore, informeaza un comunicat al PTB citat de Agerpres.

Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca, in data de 4 octombrie 2011, in jurul orelor 13.20, intr-un taxi, inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri de cutit victimei, in zonele cervicala si toracica, provocand moartea acesteia in urma leziunilor suferite.

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii, Unitatii Teritoriale de Analiza Informatiilor, Institutului National de Criminalistica si Serviciului Criminalistic din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

In ziua de 4 octombrie 2011, in jurul orei 13.20, pe bulevardul Obregia din sectorul 4, un taximetrist in varsta de 59 de ani a fost ucis cu mai multe lovituri de cutit, in propriul autoturism.

"Pe parcursul urmaririi penale efectuate sub aspectul savarsirii infractiunii de omor, procurorii criminalisti din cadrul PTB si ofiterii de politie din cadrul DBPMB - Serviciul Omoruri au audiat numeroase persoane (peste o suta), in vederea identificarii autorului faptei", se arata in comunicat.

Totodata, pe langa alte activitati specifice, au fost vizionate imaginile surprinse de zeci de camere de supraveghere in vederea reconstituirii traseului urmat de victima, de la ultimul punct in care i-a fost observata prezenta (Piata Obor) pana la locul faptei.

In plus, au fost verificate numeroase informatii in legatura cu posibilul agresor, furnizate inclusiv prin intermediul mass-media, cazul fiind unul intens mediatizat.