Premierul Ungariei, Viktor Orban, va efectua saptamana viitoare o vizita la Sofia, pentru a discuta modalitati de oprire a fluxului de imigranti extracomunitari si pentru a oferi sustinere eforturilor Bulgariei de aderare la Schengen, afirma surse citate de site-urile Dnevnik.bg si Novinite.com, potrivit Mediafax.

Viktor Orban, premierul UngarieiFoto: Guvernul Ungariei

Potrivit surselor citate, Viktor Orban se va afla in vizita oficiala in Bulgaria pe 27-28 ianuarie, la invitatia premierului bulgar, Boiko Borisov.

Liderul de la Budapesta va fi insotit de ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter.

Printre subiectele care vor fi abordate se numara contracararea crizei imigrantilor si perspectivele Bulgariei de aderare la Spatiul Schengen, precizeaza Novinite.com.

In urma cu cateva saptamani, Viktor Orban afirma ca Bulgaria ar trebui admisa in Schengen pentru a contribui mai mult la gestionarea crizei imigratiei.

Ungaria sustine aderarea imediata a Bulgariei la Schengen, a afirmat joi, la Sofia, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, salutand masurile de securitate aplicate "in vremuri dificile" de Guvernul bulgar, mai ales gardul construit pe un segment al frontierei bulgaro-turce.