Premierul Dacian Ciolos afirma, intr-un interviu acordat cotidianului Le Figaro, ca este frustrant ca Romania nu a fost inca primita in spatiul Schengen, in conditiile in care a indeplinit toate criteriile, si a afirmat ca executivul european este mai strict cu tara noastra decat cu celelalte tari europene.

"Este frustrant sa vezi ca aceasta decizie nu a fost inca luata in conditiile in care am indeplinit toate criteriile. Comisia este poate mai stricta cu noi decat cu celelalte tari europene. Am investit mult in acesti ultimi ani pentru a asigura un control eficient al granitelor, care sunt si granite externe ale Uniunii Europene. (...) In contextul actual, am vrea cel putin o recunoastere a eforturilor facute prin deschiderea frontierelor aeriene", a spus primul ministru, care a efectuat o vizita oficiala in Franta.

Acesta a precizat ca Romania a facut progrese in lupta impotriva coruptiei. "Si nu sunt sigur care e tara care pune cele mai multe probleme in materie in prezent. In calitate de prim ministru, nu mai accept ca tara mea sa fie tratata diferit", a subliniat Dacian Ciolos, in interviul acordat marelui ziar francez.

Premierul a subliniat ca Romania asigura un control eficient al granitelor "si daca toate tarile ar face acelasi lucru, nu am fi avut poate aceasta problema" a crizei migratorii.

"Pentru Italia si Grecia, pot sa inteleg ca e mai dificil sa controlezi granitele maritime. Trebuie totusi facut un efort, inclusiv la nivel european", a continuat seful executivului.