Serviciul Public de Judetean Salvamont Sibiu anunta ca riscul declansarii de avalanse in Muntii Fagaras a crescut si este de 4 (pe o scala de la 1 la 5), nivel de risc care se va mentine si in zilele urmatoare, informeaza un comunicat de presa al salvamontistilor.

AvalansaFoto: youtube.com

Pentru prevenirea accidentelor montane, se solicita turistilor sa nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a muntilor Fagaras si de asemenea sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona.

Turistii care doresc sa practice sporturi de iarna sunt rugati sa solicite informatii si sa respecte recomandarile patrulei Salvamont aflata in zona.

Salvamontistii recomanda turistilor care se deplaseaza in zona montana sa fie echipati specific perioadei de iarna dar si cu echipamentul individual de salvare din avalansa (sonda de avalanse, lopata de zapada, dispozitiv electronic de cautare in avalansa si reamintesc faptul ca traseele turistice superioare cabanelor din muntii Fagarasului sunt inchise.