Fostul presedinte Traian Basescu a transmis joi seara un mesaj nou infiintatei Platforme Demnitate si Adevar din Republica Moldova care a organizat, impreuna cu doua partide pro-ruse (conduse de liderii Igor Dodon si Renato Usatii), protestele desfasurate in ultimele zile la Chisinau, sfatuindu-i liderii miscarii sa se distanteze de pozitiile lui Dodon si Usatii, pe care ii acuza ca vor instabilitate, "pentru ca numai asa pot sa isi pacaleasca electoratul". Basescu sustine, intr-o postare pe Facebook, ca platforma DA are nevoie de cateva luni de respiro in care sa se poata transforma in partid politic.

Traian BasescuFoto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro
  • Mesajul postat de Traian Basescu:

"Buna seara, Chisinau! Buna seara, oameni ai platformei 'Demnitate si Adevar'!

Stiu ca nu aveti incredere in Guvernul Filip. Va spun sincer ca nici eu nu am, pentru ca stiu cine este papusarul domnului Filip.

Ca om care iubeste Republica Moldova si cetatenii ei, nu pot sa nu va spun ce gandesc despre prioritatile tarii:

1. Adoptarea bugetului de stat pentru 2016;

2. Restabilirea echilibrelor macroeconomice;

3. Stabilitate institutionala;

4. Reluarea contactelor legate de finantarea tarii cu Romania si finantatorii internationali.

Aceste lucruri nu pot fi facute decat de un guvern in functie.

Daca as vrea sa am un cuvant de spus legat de viitorul tarii, in mod cert as transforma Miscarea 'Demnitate şi Adevăr' in partid politic ca singura garantie de reprezentare parlamentara a cetatenilor tarii care doresc un stat democratic si un parcurs pro-european.

A cere simultan cu Igor Dodon si Renato Usatii retragerea votului dat de majoritatea parlamentara este o greseala. Dodon si Usatii vor instabilitate, pentru ca numai asa pot sa isi pacaleasca electoratul.

Miscarea 'Demnitate si Adevar' are nevoie de un respiro de cateva luni pentru a se putea transforma in partid politic. Trebuie inteles ca, daca Republica Moldova poate fi impinsa in dezastru, acest lucru se poate face doar prin inexistenta unui guvern validat de Parlament.

Guvernul Filip, bun sau rau, si eu nu cred ca este solutia pe termen lung, poate asigura stabilitatea Republicii Moldova.

Si inca ceva, o alianta cu partidul lui Strelet, care detine structuri puternice in teritoriu, nu ar fi cel mai rau lucru pentru 'Demnitate si Adevar'.

PS - De la anarhie la ukrainizare si 'omuleti verzi' este doar un pas."