Premierul Dacian Ciolos i-a indemnat joi pe sefii mai multor companii franceze sa investeasca in Romania, afirmand ca tara este stabila din punct de vedere politic si predictibila in ceea ce priveste politicile economice si legislative, informeaza Agerpres.

Dacian CiolosFoto: HotNews / Dan Popescu

"De ce sa veniti sa investiti in Romania? In primul rand pentru ca suntem o tara stabila, cu un mediu economic in evolutie. Romania este probabil singura tara din Europa Centrala si de Est unde nu veti gasi in mediul politic partide extremiste, nationaliste care ar putea avea reactii imprevizibile in ceea ce priveste deciziile politice sau in politicile economice. Este o tara stabila din punct de vedere politic, este o tara predictibila in ceea priveste politica bugetara si legislativa. Este o tara care, dupa reforme dificile imediat dupa instalarea crizei economice, in perioada 2009-2011, a avut o crestere economica de la un an la altul - 3,4 - 3,5% anul trecut - cu o previziune de crestere economica de 4% anul acesta", le-a spus premierul celor 60 de sefi ai companiilor franceze.

La randul sau, vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei, le-a reamintit celor prezenti ca Romania este a saptea piata europeana, cu o economie extrem de dinamica.

''Nu trebuie uitat ca astazi Romania este a saptea piata europeana, a saptea tara din Europa, are o economie foarte dinamica, exporturi importante mai ales in domeniul auto si nu numai. De asemenea, dispune de un segment foarte dinamic in domeniul productiei computerelor, echipamentelor electrice si produselor alimentare", a spus Borc.

Printre cele mai importante companii franceze reprezentate la nivelul conducerii la intalnirea cu premierul roman s-au aflat Carrefour, Credit Agricole, Auchan, BRD, Renault, Airbus, BNP Paribas, Groupama, Orange, Sanofi si Thales.