15 persoane care au detinut sau detin functii de conducere in unitati medicale s-au aflat se afla in stare de incompatibilitate, a anuntat joi Agentia Nationala de Integritate. Vizati sunt 12 fosti sau actuali sefi de sectii, doi fosti sau actuali directori medicali si un manager de spital, arata Agentia Nationala de Integritate, intr-un comunicat.

Claudiu Constantin Damian, manager al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 4 august - 24 septembrie 2014, intrucat a detinut simultan functiile de manager interimar al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau si director in cadrul unei societati comerciale, potrivit ANI.

Emilia Martin Veres, director medical in cadrul Spitalului CF Sibiu, este acuzata ca se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 4 noiembrie 2013, intrucat detine, simultan, si functia de sef al sectiei de medicina interna, actualmente sectia de boli cronice.

Si Sorana Mihaela Lazarescu, fost membru al Comitetului Director (director medical) in cadrul Spitalului de Psihiatrie Poroschia din judetul Teleorman, este acuzata ca s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 10 octombrie 2011 - 10 octombrie 2014, intrucat a detinut simultan si functia de administrator unic al unui cabinet medical.

De asemenea, 12 fosti sau actuali sefi de sectii de la mai multe spitale din tara au fost gasiti incompatibili de ANI. Cei vizati sunt medicii Cristian Popa (Spitalul de Psihiatrie Poroschia, judetul Teleorman), Mihai Iulian Stefanescu (Spitalul Municipal Caritas din Rosiori de Vede, judetul Teleorman), Gabriel Pretorian (Spitalul Orasenesc Zimnicea, judetul Teleorman), Ioan Romulus Usurel, Florea Bortun, Aurel Gavra, Ecaterina Usurel si Viorel Ioan Stan (Spitalul Judetean de Urgenta Resita, judetul Caras-Severin), Minodora Bogdan (Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, judetul Salaj), Masoud Hashemi (Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, judetul Olt), Iuliu Ioan Silvesan Gherman si Victoria Bindea (Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, judetul Bistrita-Nasaud).

"Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Usurel Ioan Romulus, Gavra Aurel, Pretorian Gabriel si Damian Claudiu Constantin nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare", se arata in comunicatul ANI.