Premierul Dacian Ciolos a declarat, miercuri, la Paris, dupa intrevederea cu presedintele francez Francois Hollande, ca in cadrul discutiilor cei doi au vorbit despre intensificarea relatiilor economice, iar Hollande a acceptat sa faca o vizita oficiala in Romania, transmite Mediafax.

Premierul Dacian Ciolos a spus, intr-o conferinta comuna cu presedintele Francois Hollande, ca prin discutiile avute la Palatul Elysee, "am adaugat caramizi noi" pe o platforma solida a colaborarii dintre Romania si Franta, unul dintre subiectele abordate fiind intensificarea relatiilor economice.

Ciolos a spus ca cele doua state au un parteneriat strategic care are deja rezultate bune in domeniul constructiei de masini, al energiei si al aeornauticii. In context, seful Executivului a precizat ca a sugerat ca "pe aceasta fundatie solida sa intensificam relatiile noastre economice", profitand de faptul ca Romania are o economie stabila, este unul dintre statele UE cu cea mai mare crestere economica, iar guvernul doreste sa asigure predictibiliate pentru mediul de afaceri.

Premierul a spus ca a sugerat o prezenta a intreprinderilor mici si mijlocii franceze in domeniul agroalimentar, energetic si in dezvoltarea laserului de la Magurele, precizand ca "exista un interes crescand in Franta pentru a se implica in punerea in valoare a acestei platforme".

La randul sau, presedintele francez a afirmat ca a discutat cu Ciolos despre obiectivele comune in domeniile cercetarii, apararii si educatiei, dar si despre situatia din Ucraina si din Republica Moldova, in sensul sustinerii procesului de integrare europeana a acestui stat.

In acelasi timp, Francois Hollande a confirmat ca a acceptat invitatia de a veni in vizita in Romania in cursul anului, invitatie adresata recent de presedintele Klaus Iohannis. ''Confirm ca voi veni in Romania in acest an'', a spus Hollande la finalul intrevederii cu Ciolos.

Ciolos: Romania va sustine orice initiativa care merge spre un Schengen solid, consolidat, credibil

Premierul Dacian Ciolos a declarat dupa intrevederea cu presedintele francez, Francois Hollande, ca Romania este interesata sa adere la un spatiu Schengen ''solid, consolidat si credibil'', urmand ca tara noastra sa sutina orice initiativa in acest sens.

"Am discutat despre cooperarea si conlucrarea noastra la nivel european pe dosarele principale pe care le avem pe agenda, am evocat chestiunea migratiei si am confirmat faptul ca Romania sprijina proiectele de consolidare a controlului la frontiera, Romania insasi are una din cele mai mari frontiere externe ale UE in responsabilitate. Am confirmat ca intentionam, in continuare, sa ne facem treaba din acest punct de vedere", a declarat premierul Dacian Ciolos, miercuri, dupa intrevederea pe care a avut-o, la Paris, cu presedintele francez Francois Hollande.

In acest context, prim-ministrul si-a exprimat speranta ca aceasta contributie pe care Romania o are la controlul frontierelor sa fie recunoscuta, alaturi de criteriile deja indeplinite, in procesul de aderare la spatiul Schengen.

"Speram ca aceasta contributie pe care Romania o are la controlul frontierelor sa fie recunoscuta alaturi de criteriile care au fost deja indeplinite de Romania pentru a adera la spatiul Schengen, cel putin intr-o prima etapa cu deschiderea comunicatiilor aeriene, a aeroporturilor, sigur, confirmand ca suntem interesati sa aderam la un spatiu Schengen care sa fie solid, consolidat si credibil si din acest punct de vedere Romania va sustine orice initiativa care merge in aceasta directie", a aratat Ciolos.