Romania importa vaccin antitetanos si antirabic, prin Unifarm, de la un producator din Bulgaria, au declarat miercuri, pentru Agerpres, surse din Ministerul Sanatatii.

VaccinFoto: MorgueFile.com

Potrivit sursei citate, cele doua vaccinuri sunt aduse in Romania de catre Unifarm prin procedura de nevoi speciale.

"S-a gasit solutia ca vaccinul antitetanos si vaccinul antirabic sa se aduca in Romania de catre distribuitorul national Unifarm de la un producator din Bulgaria, iar unitatile sanitare fac acum comanda de la Unifarm si li se aduce vaccinul", au explicat aceleasi surse, care au precizat ca Unifarm are deja cele doua vaccinuri.

Anul trecut Romania si-a aliniat preturile la nivelul minim din UE, iar unii producatori nu au mai dorit sa livreze aceste vaccinuri intrucat nu au mai fost interesate de pretul pe care Romania il putea oferi.

Zeci de mii de copii sunt in pericol intrucat nu se mai gasesc vaccinuri care sa ii protejeze impotriva tetanosului, hepatitei B sau poliomielitei, a relatat joi trecuta Realitatea.net.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sanatatii da vina pe producator, dar promite ca va aduce in perioada urmatoare 107.000 de doze de vaccin in tara.