Irina Truica s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul creditelor frauduloase de la BRD, transmite Agerpres.

UPDATE 15.33 Procurorii i-au adus la cunostinta schimbarea incadrarii juridice din complicitate la inselaciune, la complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, informeaza Agerpres.

"(Acuzatia - n.r.) se rezuma la o semnatura de sotie naiva. El (Remus Truica - n.r.) cand are de-a face cu alti barbati se ascunde pe dupa pomi in domeniul minunat din Snagov si in fata, inca, a nevestei, e leu. (...) Ce pot sa spun - domnul Truica are tot felul de probleme si in afara de asta. (...) Este o declaratie adevarata si atat. Nu cred ca aici vine cineva impotriva cuiva, vii ca ai fost chemat si ajuti cat poti procuratura, ceea ce mi se pare macar de bun-simt", a declarat Irina Truica la iesirea din sediul DNA.

Ea spus ca de cinci ani incearca sa divorteze, dar procesul din Franta este tergiversat de sotul ei.

"Dosarul nu merge pentru ca interesul sotului meu este sa il tergiverseze cat mai tare, astfel incat sa nu se pronunte, Doamne fereste, vreun partaj, sa fie definitiv, si intre timp furnicute de off-shore-uri sa-si faca diverse treburi, astfel incat sa castige timp. (...) Credeti ca toata averea lui e sub sechestru? Nu stiu ce are si ce n-are, dar urmeaza sa se afle toate lucrurile astea, sper", a raspuns Irina Truica intrebarilor ziaristilor.

Dimineata, la intrarea in sediul DNA, aceasta spusese ca nu stie in ce calitate a fost citata.

''Nu stiu deocamdata, amestecul meu nu e niciunul (n.r. in creditele frauduloase de la BRD). Nu sunt urmarita la fel ca dansul (n.r. ca Remus Truica), sunt prima data aici'', a declarat Irina Truica.

Omul de afaceri Remus Truica s-a prezentat, pe 11 ianuarie, la DNA, in dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD, in care prejudiciul este estimat de procurori la 43,5 mil. euro.

Remus Truica a fost chemat pentru a fi audiat, dar si pentru prelungirea de catre procurori a masurii controlului judiciar.

Fosta sotie a lui Remus Truica, Irina, este urmarita penal in acelasi dosar pentru constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune si spalare de bani.

Totodata, alte 27 de persoane s-au ales cu dosar penal, printre care se afla fostul senator Sorin Rosca-Stanescu, omul de afaceri Adrian Sarbu, precum si fosti si actuali directori ai BRD, Sorin Popa (fost vicepresedinte BRD), Lucian Cojocaru, Alexandru Claudiu Cercel Duca, Gabriela Stefanescu Gavrilescu, Dana Bajescu, Andrei Mihail Nanu, Elena Duhomnicu, Monica Ceausu, Alice Monac, Alexandru Lucian Anghelescu.

Conform DIICOT, la sfarsitul anului 2007, la nivelul conducerii executive a BRD a fost initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul acordarii de credite, cu incalcarea normelor de creditare, atat cele interne, cat si cele emise de BNR, unor persoane fizice si/sau societati comerciale, activitatea infractionala concretizandu-se in obtinerea unor importante sume de bani din savarsirea subsecventa a unor infractiuni de inselaciune.