Politistii fac miercuri dimineata perchezitii intr-un dosar in care sunt investigate presupune infractiuni de evaziune fiscala in domeniul salubritatii. Patronii ar fi facut tranzactii cu firme de tip fantoma. Este vizata firma de salubritate Urban ai carei patroni ar fi facut tranzactii prin firme fantoma, iar prejudiciul depaseste un milion de lei, transmite Digi 24.

"Peste 60 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară şi la sediul unor persoane juridice, în municipiul Bucureşti şi 13 mandate de aducere, emise pe numele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală", scrie un comunicat de presa al Poliliei.

Anchetatorii spun ca "reprezentanţi ai unei firme ce se ocupă cu salubrizarea şi deszăpezirea capitalei au creat un circuit artificial de tranzacţionare, exclusiv scriptic, fără conţinut economic, folosindu-se de firme fantomă, prin intermediul cărora au prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproximativ 1.000.000 lei, reprezentând deducerea ilegală a taxei pe valoare adăugată şi diminuarea impozitului pe profit datorat". Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 5.