Municipiul Campulung Moldovenesc este nealimentat cu gaz natural, marti dimineata, in urma unei avarii, fiind afectati peste 1.900 de consumatori, intre care spitale si scoli, iar prefectul de Suceava sustine ca aceasta situatie ar fi determinata de un dop de gheata aflat pe o conducta magistrala, anunta Mediafax. Primarul municipiului Campulung Moldovenesc, Mihaita Negura, a declarat ca avaria s-a produs luni seara, la magistrala Transgaz care alimenteaza consumatorii din oras.

Primarul din Campulung Moldovenesc a precizat ca, in conditiile in care temperaturile vor fi foarte scazute, a convocat Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta pentru a stabili ce masuri trebuie luate in aceasta situatie.

La randul sau, prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a afirmat ca avaria ar fi aparut din cauza unui dop de gheata pe o conducta magistrala ce trece prin zona paraului Sandru de la intrarea in Campulung Moldovenesc, unde intervin echipe de interventie ale Transgaz: "Este un blocaj pe conducta", a explicat Harasim, care se afla la locul interventiei.

El a mai declarat ca in cadrul Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Campulung Moldovenesc s-a decis ca activitatea scolilor si spitalelor sa nu fie oprita marti, in conditiile in care temperatura din interior este "acceptabila".

In urma avariei din Campulung Moldovenesc, au fost afectati 1.950 de consumatori, din care 1.600 sunt consumatori casnici, iar 350 sunt institutii si agenti economici.

Printre institutiile afectate se numara Colegiul National Militar Stefan cel Mare (450 elevi), Colegiul National Silvic (800 elevi), Scoala Generala nr. 4 (420 elevi), Scoala Speciala (170 copii), trei gradinite (236 prescolari) si Spitalul de Psihiatrie (50 internati) .

La rindul sau, primarul Mihaita Negura a mai spus ca Spitalul Municipal Campulung Moldovenesc foloseste pentru incalzire combustibil lichid usor, iar gaz natural doar la bucatarie, in timp ce Spitalul de Psihiatrie este incalzit cu gaz natural, iar daca situatia nu se va remedia rapid, pacientii ar urma sa fie externati.