Enel: Alimentarea cu electricitate este intrerupta in 53 de localitati

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 18 ianuarie 2016, 10:26 Actualitate | Esenţial

Alimentarea cu energie electrica este intrerupta in 53 de localitati din zonele aprovizionate de Enel Muntenia Sud si Enel Dobrogea, in urma avariilor la retea cauzate de viscol, potrivit unor comunicate ale celor doua societati de distributie citate, luni, de Agerpres.

Astfel, din cauza conditiilor meteo deosebite, a viscolului si caderilor masive de zapada (Cod Portocaliu in zilele de 16 - 17 ianuarie, Cod Galben in continuare), au fost afectate retelele electrice din raza de activitate a societatii Enel Distributie Muntenia, anunta compania.

Luni, la ora 6,00 mai exista o linie de inalta tensiune nealimentata in zona Ilfov, datorita unui conductor rupt de viscol. In Bucuresti existau o serie de deranjamente punctuale pe joasa tensiune pentru remedierea carora se intervine. In judetul Ilfov a mai ramas o singura linie de medie tensiune afectata, precum si 22 de posturi de transformare, fiind nealimentata cu energie electrica o singura localitate (Jilava), comparativ cu trei, duminica la ora 20,00.

Totodata, in judetul Giurgiu sunt 6 linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate total si alte trei partial, precum si 80 posturi de transformare, fiind afectate trei de localitati (Slobozia, Prundu, Hotarele).

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara izolatori sparti si conductori rupti, stalpi rupti, zapada depusa pe elemente de retea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vantului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vantului si se produce arc electric, ceea ce conduce la intreruperea furnizarii de electricitate).

'In pofida conditiilor meteo severe, cu rafale de vant si a conditiilor de circulatie rutiera dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitatii in teren (camp) sub 50 de metri, echipele Enel Distributie Muntenia si ale contractorilor lucreaza neintrerupt, pentru restabilirea in cel mai scurt timp a alimentarii cu energie electrica a consumatorilor. Colaboram cu autoritatile locale, cu care pastram un contact permanent si care sprijina interventia echipelor Enel', afirma oficialii companiei.

>
De asemenea, marti dimineata la ora 8:00, in judetul Constanta erau nealimentate in total 15 linii electrice aeriene de medie tensiune, 6 linii electrice aeriene de medie tensiune, partial, precum si 320 posturi de transformare, fiind afectate 27 localitati (Topalu, Tichilesti, Horia, Saraiu, Dulgheru, Stejaru, Cogealac, Nuntati, Tariverde, Fantanele, Sinoe, Istria, Razoare , Lipnita, Cuigiuc, Gorun, Ostrov, Galita, Garlita, Esechioi, Carvan, Topraisar, Cumpana,Harsova, Valu lui Traian si Lazu), iar in municipiul Constanta sunt nealimentate cartierele Palas si I.C.Bratianu.

In judetul Tulcea, toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica. In schimb, in judetul Calarasi erau nealimentate total 9 linii electrice aeriene de medie tensiune, 20 linii electrice aeriene de medie tensiune, partial, precum si 280 de posturi de transformare, fiind afectate 15 localitati (Sohatu, Frumusani, Coconi, Lupsanu, Cuza Voda, Sarulesti, Dragalina, Ciocanesti, Dorobantu, Bosneagu, Gradistea, Borcea, Ileana,Stefan Voda, Pelinu).

In judetul Ialomita erau nealimentate total o linie electrica aeriena de medie tensiune, 5 linii electrice aeriene de medie tensiune, partial, precum si 53 posturi de transformare, fiind afectate 7 localitati (Marculesti, Ograda, Gimbasani, Sarateni, Pitisteanu, Orezu, Piersica).

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara izolatori sparti si conductori rupti, chiciura depusa pe elemente de retea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vantului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vantului si se produce arc electric, ceea ce conduce la intreruperea furnizarii de electricitate), precizeaza reprezentantii Enel.
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

1433 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă