Peste 300 de utilaje si peste 300 de muncitori au actionat duminica spre luni noaptea in Capitala pentru deszapezire, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), Alexandru Ichim. La ora 3.00, ei reusisera sa curete de zapada peste 70% din arterele Bucurestiului, sustine Ichim.

viscol in BucurestiFoto: Hotnews

Alexandru Ichim a declarat ca s-a intervenit si pe arterele secundare cu solutii antiinghet.

Municipalitatea a pus la dispozitie doua numere de telefon - 0800.800.868 si 021.9844 - la care pot fi semnalate problemele ce pot aparea din cauza ninsorii si a temperaturilor scazute.

Toate firmele care asigura deszapezirea in Capitala au fost amendate duminica de catre politie cu sume modice, doar 2.200 de lei fiecare, din cauza "modului defectuos" in care au curatat zapada pe arterele principale, unde circula autobuze si troleibuze, pe strazile de acces in institutii publice, dar si pe strazile laterale.

Firmele amendate sunt Romprest care trebuie sa asigure deszapezirea in sectoarele 1 si 5, Supercom - in sectorul 2, Rosal - in sectorul 3, Rebu - in sectorul 4 si Urban in sectorul 6.

Bucurestiul a iesit de sub codul portocaliu de viscol si este pana luni seara sub avertizare cod galben de ninsori.