Razvan Savu, primarul general al Capitalei, le-a cerut operatorilor de salubritate, in cadrul comandamentului de iarna, sa intensifice deszapezirea arterelor secundare si sa suplimenteze numarul lucratorilor pentru urmatoarele 12 ore, informeaza Agerpres.

DeszapezireFoto: HotNews / DP

"In acest moment arterele principale sunt la negru, de cand au inceput conditiile meteo defavorabile nu a fost niciun drum blocat. In continuare, sunt probleme cu arterele secundare, cu statiile si refugiile RATB, trecerile de pietoni, trotuare. De aceea as vrea sa suplimentati forta de munca manuala pe timpul urmatoarelor 12 ore. O sa revin cu cerinta catre operatorii de salubritate sa intensifice in noaptea aceasta curatenia arterelor secundare si a racordurilor dintre arterele principale si cele secundare, trotuare, treceri de pietoni", a declarat Sava, la Comandamentul de iarna de la Primaria Capitalei.

De asemenea, edilul Capitalei a cerut operatorilor de salubritate sa refaca carosabilul cu material antiderapant. "Din cauza temperaturilor extreme negative, care se vor inregistra in urmatoarele ore, vreau sa refaceti partea carosabila cu material antiderapant, sa curatati rigolele, gurile de scurgere. De asemenea, vreau sa atrag atentia Politiei Locale ca maine locuitorii vor merge la serviciu si as vrea sa fiti cu toate efectivele in strada. Inca o data fac apel catre operatorii de salubritate si reprezentantul RATB sa intensificati curatenia statiilor si refugiilor RATB", a amintit Sava.

In cursul zilei de duminica au actionat 70 de utilaje si 210 de operatori manuali in sectorul 1, 82 de utilaje si 107 operatori manuali in sectorul 2, 54 de utilaje si 150 de lucratori in sectorul 3, 42 de utilaje si 120 de operatori manuali in sectorul 4, 39 de utilaje si 172 de lucratori in sectorul 5 si 60 de utilaje si 85 de operatori manuali in sectorul 6.

Potrivit operatorilor de deszapezire, in noaptea de duminica spre luni in sectorul 1 actioneaza 41 de utilaje, la care se adauga 21 de utilaje in puncte fixe, alte 42 de utilaje fiind pregatite pentru transportul zapezii, in sectorul 3 vor interveni 36 de utilaje, in sectorul 4 -15 utilaje actioneaza numai pe arterele secundare, 20 de utilaje mari fiind in asteptare pentru a retusa bulevardele, in sectorul 5 se actioneaza cu 21 de utilaje, iar in sectorul 6 se intervine cu 12 utilaje "pe programe secundare si trotuare, statii RATB", iar 43 de utilaje sunt pentru "corectia din programele principale".

Edilul Savu a cerut si Politiei Locale sa intensifice controalele pentru a-i identifica pe oamenii strazi si a-i duce in adaposturi, anuntand ca se preconizeaza temperaturi extrem de negative.