Cursurile din invatamantul preuniversitar vor fi suspendate luni in Capitala si in judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Buzau, Vrancea si Tulcea, iar in judetele Alba, Braila, Dambovita, Galati, Constanta, Arges, Vaslui si Olt orele se vor desfasura partial, transmite Agerpres.

Judetele in care cursurile sunt suspendate partial sunt: Braila (scolile din mediul rural si din orasele Faurei, Ianca si Insuratei), Galati (toate unitatile de invatamant din mediul rural), Constanta (toate unitatile de invatamant din judet, cu exceptia celor din municipiile Constanta, Medgidia si Mangalia), Olt (27 de unitati de invatamant), Dambovita (15 unitati de invatamant), Arges (5 unitati de invatamant), Alba (o unitate de invatamant).

UPDATE 19.56 Consiliul prefectural Vaslui a decis suspendarea cursurilor in unitatile de invatamant din mediul rural din judet din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, a anuntat duminica MENCS pe pagina de Facebook.

Ministerul Educatiei a solicitat inspectoratelor scolare judetene informarea la timp a parintilor, elevilor si cadrelor didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispozitie, cu privire la decizia de suspendare a cursurilor.

Este posibil ca in cursul zilei de duminica si alte judete sa ia decizia suspendarii cursurilor din cauza vremii.

Suspendarea cursurilor este urmata, potrivit reglementarilor legale, de masuri privind parcurgerea integrala a programei scolare pana la finalul semestrului sau anului scolar in curs, a declarat duminica pentru Agerpres purtatorul de cuvant al MENCS, Mirabela Amarandei.

Ea a precizat ca masurile de recuperare vor fi stabilite de consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant.

In ceea ce priveste cursurile universitare din zonele afectate de ninsori si viscol, reprezentantii MENCS au luat legatura cu rectorii institutiilor de invatamant superior din orasele aflate sub cod portocaliu. Reprezentantii institutiilor universitare au decis ca desfasurarea cursurilor si a examenelor sa nu fie afectata, precizeaza ministerul.

In situatia in care studentii nu vor reusi sa sustina evaluarile din cadrul sesiunii curente, acestea vor putea fi reprogramate la nivelul fiecarei universitati in parte.