Adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, Victoria Nuland, soseste duminica la Bucuresti si va avea in cursul serii o intalnire informala cu premierul Dacian Ciolos, au declarat pentru Agerpres surse oficiale.

Victoria Nuland in conferinta de presaFoto: Privesc.eu

Potrivit acestora, in cadrul unei cine informale, premierul Dacian Ciolos ii va prezenta oficialului american prioritatile Guvernului pe care il conduce.

De asemenea, cei doi vor discuta despre imbunatatirea climatului investitiilor in Romania, despre situatia din regiune, in special cea din Republica Moldova, dar si despre relatiile cu Ucraina si Rusia.

Parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii va figura, de asemenea, pe agenda discutiilor dintre Ciolos si Nuland.

Ambasada SUA la Bucuresti preciza, in cursul acestei saptamani, la solicitarea Agerpres, ca Victoria Nuland va efectua o vizita in Romania, unde va avea intalniri cu presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos.

"Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, se va intalni cu presedintele Iohannis, premierul Ciolos si alti reprezentanti ai noului Guvern, pentru a discuta probleme bilaterale de interes comun in cadrul Parteneriatului nostru strategic", sustinea Ambasada Statelor Unite la Bucuresti