Administratia Nationala de Meteorologie a restrans codul portocaliu de vant puternic, ninsoare si viscol, avertizarea vizand 8 judete, incepand cu ora 12:00 si pana la ora 18:00. Capitala iese de sub incidenta codului portocaliu, intrand sub cod galben. Incepand cu ora 18:00 intra in vigoare un cod galben, care vizeaza 12 judete din estul si sud-estul tarii, valabil pana luni, la ora 18:00.

Cod galben si cod portocaliu de ninsoare si viscolFoto: ANM
  • Duminica, orele 12:00 - 18:00

Cod galben

In a doua parte a zilei de duminica, 17 ianuarie in estul si in centrul Munteniei, in Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura va continua sa ninga moderat cantitativ, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea.

Cod portocaliu

In judetele Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Tulcea, Constanta, Vrancea si Galati, temporar viscolul va fi puternic, viteza vantului la rafala va depasi 70...80 km/h, reducand vizibilitatea sub 50 m.

  • Duminica, ora 18:00 - luni, ora 18:00

Cod galben de intensificari ale vantului, ninsori

Cod galben de ninsoare

Cod galben de ninsoare

Foto: ANM

In intervalul mentionat in estul si sud-estul tarii, ninsorile vor continua, dar vor fi in diminuare, insa vantul va mai prezenta intensificari cu viteze la rafala de 50...70 km/h, viscolind temporar ninsoarea si spulberand zapada depusa anterior.

In urmatoarele zile, scaderea de temperatura va continua si va fi accentuata, astfel ca vremea va deveni geroasa in cea mai mare parte a tarii.