Pompierii din Buzau au intervenit, duminica dimineata, pentru preluarea si transportarea la spital a unei femei insarcinate, precum si pentru deblocarea din zapada a doua masini in care se aflau sapte persoane, in timp ce 14 localitati sunt nealimentate cu energie electrica, din cauza viscolului, informeaza Mediafax.

Angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau au fost solicitati sa intervina la mai multe cazuri in care oamenii au ramas blocati in zapada, iar in prezent autoritatile nu au in evidenta situatii deosebite.

Astfel, in jurul orei 06.20, pompierii au fost solicitati sa se deplaseze in localitatea Ramnicelu, pentru a prelua o femeie insarcinata. Pentru a ajunge in zona respectiva, ISU a utilizat o autosenilata si o autospeciala de transport personal si victime multiple. Gravida a fost preluata de pompieri si transportata la Spitalul Municipal din Ramnicu Sarat, aceasta fiind in afara oricarui pericol.

De asemenea, pompierii au intervenit in cazul a doua autoturisme ramase blocate in zapada in comuna Oreavu si pe DJ 214A, intre localitatile Luciu si Largu. Intr-una dintre masini se afla o singura persoana, iar in cealalta erau sase oameni, intre care doi copii.

De asemenea, 14 localitati din judetul Buzau sunt nealimentate cu energie electrica, din cauza viscolului. Astfel, este vorba despre Sageata, Robeasca, Pietroasele, Merei, Breaza, Scutelnici, Glodeanu Silistea, Bradeanu (partial), Sahateni, Naieni, Luciu, Largu, Cilibia si C.A. Rosetti.

Totodata, patru drumuri nationale - DN 2B, DN 2, DN 2C si DN 22 - sunt inchise circulatiei, din cauza zapezii si a viscolului.

La Buzau, aproximativ 600 de pompieri, politisti si jandarmi sunt pregatiti sa intervina cu 90 de utilaje la situatii deosebite.

Bucurestiul si 11 judete din sud-estul tarii sunt, pana duminica seara, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, iar alte 12 judete din sud, est si centru au fost avertizate cu cod galben.

In Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Buzau, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta, avertizate cu cod portocaliu, vantul depaseste la rafala viteze de 70-80 de kilometri pe ora, zapada este troienita si vizibilitatea este redusa sub 50 de metri.

Sub avertizare cod galben sunt judetele Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Dambovita, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Giurgiu si Mehedinti.