Seful Politiei Rutiere din Buzau si-a dat demisia dupa ce a fost prins conducand cu numere false un autoturism second hand pe care il cumparase din strainatate, scrie cotidianul local Stiri de Buzau.

Pe numele sau a fost deschis un dosar penal pentru punere in circulatie a unui autovehicul fara numere de inmatriculare sau cu numere false.

Stiri de Buzau scrie ca, luni, anchetatori sositi de la Bucuresti l-au informat pe seful IPJ Buzau, comisarul sef Laurentiu Pantazi, ca subalternul sau a circulat cu un autoturism cu numere false. Vasile Nicolae ar fi cumparat un autoturism adus dintr-o tara vest-europeana dar a constatat ca are de platit o taxa de mediu foarte mare cand a vrut sa-l inmatriculeze in Romania.

Potrivit sursei citate, Vasile Nicolae isi procura de la ghiseul de inmatriculari auto diverse placute de inmatriculare, provizorii, pe care le monta pe autoturismul cu care facea zilnic naveta de la Buzau la Ramnicu Sarat.

Autoturismul, cu diverse numere de inmatriculare, a fost filmat, in repetate randuri, de camerele montate pe autoturismele Serviciului Rutier, dar si de camerele de supraveghere de la poarta Inspectoratului de Politie al Judetului, pe care a intrat de mai multe ori cu masina personala.

Comisarul sef Vasile Nicolae conducea Serviciul Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Buzau din anul 2009, fiind imputernicit la comanda acestei structuri.

Pe 10 februarie 2010, Nicolae a fost declarat castigator al concursului organizat pentru ocuparea functiei respective.

In locul lui Vasile Nicolae, la conducerea Serviciului Rutier Bzau a fost numit comisarul sef Silviu Dinu.