Calendarul simularii examenelor de bacalaureat incepe in data 7 martie 2016, cand elevii de clasele a XI-a si a XII-a vor sustine simulare la Limba si literatura romana. Testarea liceeniilor va continua pana pe 10 martie, pentru a-i obisnui pe acestia cu atmosfera si rigorile unui examen si cu scopul de a-i determina sa se pregateasca mai bine pentru Bacalaureat.

Calendar simulare BAC 2016Foto: edu.ro

Ministerul Educatiei a publicat Ordinul nr. 3069/14.01.2016 privind organizarea si desfasurarea simularii Evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national in anul scolar 2015-2016.

Pentru al treilea an, liceenii vor sustine la nivel national simulari ale examenelor de bacalaureat, ceea ce inseamna ca testarile vor avea loc la aceeasi data in toate liceele din tara, iar elevii vor avea de rezolvat subiecte unice, concepute de Ministerul Educatiei.

Calendar Simulare Bacalaureat 2016

Simularea examenelor scrise de bacalaureat va fi sustinuta de elevii de clasa a XI-a si a XII-a

7 martie 2016Simulare - Limba si literatura romana - proba scrisa

8 martie 2016Simulare - Limba si literatura materna - proba scrisa

9 martie 2016Simulare - Proba obligatorie a profilului - proba scrisa

10 martie 2016 Simulare - Proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a) - proba scrisa

18 martie 2016Afisarea rezultatelor

Ministerul a stabilit ca rezultatele de la aceste simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii.