Profesorul universitar Remus Pricopie a fost reales rector, pentru al doilea mandat consecutiv, al Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative, dupa ce a obtinut 82,64% din voturile membrilor comunitatii academice, transmite Agerpres.

Remus PricopieFoto: Agerpres

Potrivit site-ului institutiei de invatamant, impotriva s-au inregistrat 13,19% din voturi, iar 4,17% au fost nule.

"Avand in vedere faptul ca numarul minim de voturi necesare a fost intrunit, alegerile vor fi validate in sedinta Senatului de luni", precizeaza sursa citata.

Profesorul universitar Iordan Gheorghe Barbulescu a fost ales presedinte al Senatului SNSPA (87,5% din voturi).

Universitatea Politehnica din Bucuresti si Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" isi vor alege rectorii in luna februarie.

Profesorul universitar Mihnea Costoiu candideaza si el pentru un nou mandat de rector pentru perioada 2016-2020 la UPB.

Academicianul Ioanel Sinescu si conferentiarul Laurentiu Belusica vor candida pentru functia de rector al UMF "Carol Davila". Primul tur al alegerilor pentru aceasta functie va avea loc pe 10 februarie, iar in cazul in care nu vor participa la vot peste 2/3 dintre alegatori se va organiza un al doilea tur de scrutin, in data de 17 februarie.

Un al doilea mandat consecutiv de rector al Universitatii din Bucuresti l-a obtinut in luna decembrie profesorul universitar Mircea Dumitru.