Un medic ginecolog de la maternitatea din Calinesti, Arges, condamnata anterior pentru vatamare corporala din culpa dupa ce a uitat doua pansamente intr-o pacienta in urma unei operatii si acuzata in urma cu patru ani de moartea unui nou-nascut, este din nou acuzata de decesul unui copil la nastere, potrivit Mediafax.

Medicul ginecolog Georgeta Dragoi, de la spitalul din Calinesti, judetul Arges, acuzata anterior in doua cazuri de malpraxis, este din nou tinta acuzatiilor, parintii unui copil care a murit la nastere sustinand ca doctorita este de vina pentru tragedie.

Astfel, o femeie din Calinesti, Alina Anghel, care a mers la spital pentru a naste, sustine ca pruncul sau s-a nascut mort din cauza medicului Georgeta Dragoi si ca, in momentul cand a ajuns la spital, copilul misca in pantec.

"Am simtit si in salvare si aici, cand am venit, am simtit ca misca", le-a declarat femeia jurnalistilor.

La randul sau, tatal copilului mort a declarat ca medicul i-a transmis ca pruncul era mort de 24 de ore, insa spune ca nu crede acest lucru, intrucat acesta a miscat in burta mamei pana inainte de a se naste.

Medicul acuzat sustine inca ca, in momentul in care a ajuns femeia la spital, copilul era mort si ca mama a mers ultima data la un control in urma cu aproximativ trei luni.

Nu este pentru prima data cand medicul Georgeta Dragoi este acuzat de malpraxis. In anul 2012, parintii unui alt copil nascut in maternitatea de la Calinesti au acuzat-o pe Georgeta Dragoi ca este vinovata pentru moartea copilului la nastere. Atunci, o femeie a nascut un copil cu o greutate de peste patru kilograme, iar medicul a decis sa nu-i faca cezariana si sa o lase sa nasca pe cale naturala, in cele din urma nou-nascutul avand multiple leziuni care au provocat decesul. La acel moment, medicii legisti au constatat ca moartea pruncului a fost violenta si a fost cauzata de traumatisme cranio-cerebral.

De asemenea, in octombrie 2007, Georgeta Dragoi a fost condamnata de Judecatoria Topoloveni la un an de inchisoare cu suspendare si la plata unor daune de 38.000 de lei, in solidar cu o firma de asigurari, dupa ce a fost data in judecata de o femeie careia in urma unei operatii a uitat sa-i scoata din abdomen doua pansamente, pacienta avand nevoie de aproximativ o suta de zile de ingrijiri medicale.