Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, sustine ca-si doresete evitarea alegerilor anticipate. Totusi, potrivit sefului statului acest lucru depinde doar de parlamentari, potrivit Unimedia.

"Am reiesit din faptul ca alianta majoritara nu a intrunit numarul necesar de voturi. Din numarul de 56 s-au retras sapte. Am cerut reconfirmarea semnaturilor, iar acest lucru nu s-a intamplat. Asa ca am decis. Domnul Ion Paduraru indeplineste toate conditiile de integritate. O sa aiba de muncit foarte mult. Am convenit sa formeze Guvernul din oameni priceputi, competenti, din domeniile pe care le vor administra. Sper ca parlamentarii o sa-i acorde votul de incredere", a precizat Timofti.

Noua coalitie de guvernare din Republica Moldova a facut miercuri seara un gest de forta: l-a propus pe oligarhul Vlad Plahotniuc premier pentru a doua oara consecutiv, in ciuda faptului ca presedintele Nicolae Timofti a refuzat sa-l desemneze prim-ministru pe motiv de lipsa de integritate. Razboiul surd intre Plahotniuc si Timofti isi consuma astazi un nou episod. In Parlament se vorbeste deja despre o posibila suspendare a presedintelui Timofti, iar Chisinaul asteapta azi doua mitinguri.