Delegatia Fondului Monetar International (FMI) condusa de noul sef al FMI pentru Romania, Reza Baqir, a avut joi o intalnire, la Palatul Cotroceni, cu consilierul prezidential pentru politici economice si sociale, Cosmin Marinescu, au declarat pentru Agerpres surse oficiale.

"Discutiile au vizat cele mai importante evolutii ale economiei Romaniei, perspectivele pozitive ale economiei pentru urmatoarea perioada, dar si anumite riscuri care pot afecta potentialul de crestere economica al Romaniei", au aratat sursele citate.

Intrevederea de la Palatul Cotroceni face parte din runda de intalniri de prezentare si de lucru pe care noua echipa a FMI le-a solicitat autoritatilor romane, dar si din seria de discutii care preced misiunea de evaluare pe care Fondul o va avea in luna martie.

Sursele citate au precizat ca FMI urmeaza sa solicite primirea de catre presedintele Klaus Iohannis pentru prezentarea concluziilor misiunii din martie.

Luni, Biroul local al FMI a anuntat ca mandatul sefului misiunii FMI pentru Romania, Andreea Schaechter, s-a incheiat in locul sau fiind desemnat pakistanezul Reza Baqir.

Reza Baqir se afla in vizita la Bucuresti pana vineri.