Vasile Citea, fost vicepresedinte al Federatiei Romane de Box, a fost ales la conducerea forului, joi, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare ce a avut loc in Capitala.

Citea a obtinut 88 voturi, in timp ce contracandidatul sau, Mihai Lauruc, a obtinut 38. Pe lista candidatilor oficiali s-au aflat si Mihai Craiu si Marian Simion. Craiu si-a anuntat retragerea printr-o scrisoare, iar Marian Simion si-a retras candidatura in timpul Adunarii Generale.

Vasile Citea a precizat ca la federatie situatia este proasta, dar din punct de vedere al rezultatelor se sta foarte bine.

"Avem un sportiv calificat la Jocurile Olimpice (n.r. Mihai Nistor) si cred ca mai avem sanse pentru inca unul. Sunt 3-4 sportivi care pot participa la Jocurile Olimpice. Daca are liniste si confort financiar, eu cred ca putem visa, dupa 60 de ani, la o medalie de aur prin Nistor", a spus noul presedinte al FR Box.

Intrebat daca se teme ca ar putea ajunge in situatia de a fi demis, Citea a raspuns ca nu doreste sa treaca prin experientele predecesorilor sai.

"Fiecare nas isi are nasul, eu sper ca atunci cand nu voi mai corespunde sa fac pasul inapoi singur si sa nu ma agat ca pisica de burlan. Nu doresc sa trec prin experientele prin cre au trecut ceilalti, eu sper ca nu ne vom sabota intre noi", a explicat el.

Vasile Citea a mai spus ca spera ca problemele financiare ale federatiei sa se rezolve.

Conform raportului prezentat, joi, de ministrul Elisabeta Lipa, federatia de box are un total de 213.000 de lei de returnat catre minister si 8.000 de lei penalitati.

Potrivit raportului prezentat de angajatii federatiei, datoriile totale ale forului sunt de 1.250.000 de lei si forul este implicat in 13 litigii in instanta prin care i se solicita daune de 900.000 de lei.

Leonard Doroftei, care a ocupat functia de presedinte al FR Box pana in noiembrie 2015, nu a fost prezent la Adunarea Generala extraordinara de joi.

Doroftei a demisionat la 13 noiembrie de la conducerea FR Box. Federatia Romana de Box se confrunta cu probleme financiare, avand conturile blocate, dar si finantarile din partea Ministerului Tineretului si Sportului, din cauza datoriilor acumulate in ultimi ani.