Sase plaje noi in Tulcea si Constanta vor intra in circuitul turistic, cel mai probabil din acest sezon estival. Propunerea vine din partea conducerii Administratiei Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii. Din fiecare zona vor fi alese cate doua sau trei hectare de teren care vor ramane in administrarea primariilor, transmite Digi24.

plaja de la CorbuFoto: Hotnews

Conducerea Rezervatiei a inceput discutiile cu agentii economici din zona si cu autoritatile locale pentru a gasi cele mai bune formule de organizare pentru cele aproximativ 20 de hectare de nisip, din Constanta si Tulcea, care vor iesi de sub statutul de zona protejata a biosferei Deltei Dunarii. Zonele alese sunt dintre cele in care nu exista flora si fauna protejate de lege. Acestea nu vor fi concesionate privatilor si nu isi vor schimba radical aspectul.

In judetul Constanta este vorba despre plaje in Midia, Corbu si Vadu, iar in judetul Tulcea de plaje in Sulina, Portita si Sfantu Gheorghe. De exemplu, la Corbu, unde plaja se intinde pe 22 de kilometri, va fi stabilita o zona de circa 3 hectare in care se va face turism organizat.

Vor fi amplasate toalete ecologice, casute din lemn unde turistii se vor putea caza, dar si puncte pentru salvamari. Vara trecuta, peisajul salbatic din Corbu si Vadu a atras 5.000 de turisti.