Liceul de Arta din Braila a deschis ancheta in cazul unui profesor care a scris pe Facebook ca propune "dreptul profesorului de a purta arma in scoala", "pentru a-l impusca pe 'elevul' care refuza predarea gadget-ului, ori se exprima injurios". Profesorul de vioara Stefan Lupu a scris aceste lucruri ca reactie la propunerea Consiliului Elevilor de a fi permisa folosirea telefoanelor mobile in scoli, relateaza Mediafax.

La scoalaFoto: Agerpres

Stefan Lupu, profesor de vioara la Liceul de Arta "Hariclea Darclee" din Braila, a scris pe 9 ianuarie pe contul sau de Facebook urmatorul mesaj:

"Fara gluma! Sunt si eu unul din cei care se tem de 'ziua de maine' a scolii romanesti! Asa ca imi permit sa vin cu o contra-propunere la presupusul 'drept' al folosirii telefoanelor mobile in scoala de catre elevi - este vorba de dreptul profesorului de a purta arma in scoala! De ce? veti intreba... Pentru a-l impusca pe 'elevul' care refuza predarea gadget-ului, ori se exprima injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea! O sa credeti ca sunt nebun! Foarte bine! In acest caz, un consult psihiatric de specialitate este necesar - inaintea celui destinat profesorilor - pentru elevii de minim 16 ani, tocmai pentru ca profesorii sa adopte un comportament corespunzator vizavi de anumite reactii!...(..) Eu mai am 5-6 ani pana la pensie si - credeti sau nu - vreau sa ies din scoala teafar si nevatamat ('cu toate tiglele pe acoperis')!... Domnule Ministru al Educatiei Nationale, aveti un nume predestinat! Incercati sa nu-l faceti de rusine!... La multi ani si multa minte cui trebuie!...".

Catalin Canciu, inspectorul scolar general din Braila, a declarat pentru Mediafax ca "scoala este cea care analizeaza orice abatere disciplinara a unui cadru didactic. Directorul trebuie sa se sesizeze, iar Consiliul de Administratie trebuie sa il aduca pe domnul profesor la o discutie".

Inspectorul general a afirmat: "va dati seama cum gandeste acest om, pentru ca nu pot spune profesor, daca el vede in elev un adversar, vede copilul ca pe un potential rau. El oricum comenteaza despre colegi, despre toata lumea. Crede ca detine adevarul absolut. De-a lungul timpului au mai fost semnale, iar conducerea scolii trebuia sa ia masuri, asa se face intr-o lume civilizata. Sa se intruneasca Comisia de Etica si sa se ia in discutie cazul", a relatat Mediafax.

Niculai Enea, directorul Liceului de Arta din Braila, a anuntat: "am discutat cu colegii mei, nimeni nu-i impartaseste opiniile, nici el nu si le mai insuseste, pentru ca am vorbit cu el si regreta acum. E un temperament vulcanic. Intrunim astazi Consiliul Profesoral si pentru problemele curente, dar vom discuta si aceasta problema. Voi propune convocarea Comisiei de Etica si Integritate si discutarea situatiei profesorului. Ca si-a exprimat o parere personala in mediul virtual nu-i putem interzice, dar atat timp cat imaginea Liceului de Arta este afectata, atunci putem sa ne declaram si noi dezacordul".

Directorul liceului a adaugat ca a discutat cu profesorul, care "regreta ce s-a intamplat, a spus ca a fost un impuls de moment, ca raspuns la un alt material. Dar e greu de acceptat asa ceva, noi la Liceul de Arte avem copii buni, care nu ridica probleme de disciplina de o asa maniera incat sa solicitam masuri speciale".

"In functie de ce se va constata in urma analizei, cat de mult a fost afectata imaginea scolii de aceasta postare, vom vedea ce sanctiuni propunem", a continua Enea, citat de Mediafax.