Presedintele Klaus Iohannis va primi miercuri, la Palatul Cotroceni, delegatia Bancii Mondiale condusa de vicepresedintele pentru Europa si Asia Centrala, Cyril Muller, anunta Administratia Prezidentiala. Intalnirea va avea loc incepand cu ora 11:00, anunta Agerpres.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Guvernul si Banca Mondiala au semnat, luni, un memorandum de intelegere, pentru continuarea acordarii de servicii de asistenta tehnica institutiilor publice romanesti pana in anul 2023, care va sprijini Executivul in continuarea reformelor structurale si de modernizare a administratiei publice.

Inaintea semnarii memorandumului, premierul Dacian Ciolos si ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, au avut o intalnire cu reprezentantii Bancii Mondiale.

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, a declarat ca memorandumul de intelegere creeaza cadrul de oferire a asistentei tehnice pentru Romania in diferite domenii, in special in cresterea capacitatii administrative si pentru implementarea reformelor structurale pe care Guvernul doreste sa le realizeze in contextul utilizarii fondurilor UE pentru perioada 2014 - 2020.

"Acesta este al doilea memorandum incheiat in acest context cu Banca Mondiala. Primul a fost realizat in perioada 2012 - 2015, cand pentru 20 de institutii s-au incheiat 26 de acorduri de finantare pe o suma totala de aproximativ 32 de milioane de euro, finantate din programele europene. Cel de-al doilea acord urmeaza a se finanta din programele europene, programul de asistenta tehnica pentru perioada 2015 - 2020. Acest acord a fost incheiat in contextul discutiilor purtate intre Comisia Europeana si Guvernul Romaniei pentru care au fost incheiate si se incheie acorduri de finantare cu cele trei institutii financiare internationale", a declarat Aura Raducu.

Cyril Muller, vicepresedintele BM pentru Europa si Asia Centrala, a afirmat, la randul sau, ca situatia economica a tarii noastre este semnificativ mai buna decat acum cinci ani.

"E o mare placere pentru Banca Mondiala sa sprijine Romania cu asistenta tehnica provizorie. In ultimii cinci ani am sustinut permanent programele sectoriale, ca de exemplu reformele din administratie, educatie, sanatate, alte sectoare. Si pe mai departe vom acorda asistenta Guvernului pentru a implementa programele de reforma si pentru a utiliza eficient fondurile europene pe care le are la dispozitie. De asemenea, dorim sa sprijinim Romania in atingerea obiectivelor sale, cresterea economica si cresterea nivelului de trai pentru toti cetatenii", a aratat Muller.