Programul "140 de ani de la nasterea marelui sculptor Constantin Brancusi" va fi lansat marti, la sediul Institutului Cultural Roman (ICR). La conferinta de presa pentru lansarea programului vor participa predintele ICR, Radu Boroianu, Doru Strimbulescu, manager al Centrului de Cercetare, Documentare si Promovare "Constantin Brancusi" din Targu Jiu, artistii plastici Vlad Ciobanu si Mihai Topescu, Matei Stircea Craciun, cercetator la Institutul de Antropologie "Francisc Rainer" al Academiei Romane, si regizorul Cornel Mihalache.

In cadrul evenimentului, vor fi proiectate fragmente din documentarul Brancusi, realizat de regizorul Cornel Mihalache in 1996, film consacrat ansamblului de la Targu Jiu.

Derulat de ICR, in parteneriat cu Centrul de Cercetare, Documentare si Promovare "Constantin Brancusi", programul celebreaza creatia de geniu a artistului nascut pe 19 februarie 1876 la Hobita.

In programul lansat marti de ICR se numara Colocviile "Brancusi" cu participare internationala, Atelierele si Caravana "Brancusi", Festivalul de film "Brancusi DocuArt" si acordarea Premiului "Brancusi".