Trei pacienti cu arsuri grave in urma unui incendiu care a avut loc sambata la Chisinau vor fi transferati duminica la Bucuresti cu o aeronava militara, informeaza Ministerul Apararii Nationale (MApN).

"O aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane, configurata pentru misiuni de evacuare medicala, efectueaza, astazi, 10 ianuarie, un zbor umanitar de urgenta pe ruta Otopeni - Chisinau - Otopeni, pentru transferul in Romania a trei pacienti care au suferit arsuri grave, in urma unui incendiu care a avut loc sambata, 9 ianuarie, in capitala Republicii Moldova", se arata intr-un comunicat al MApN difuzat duminica si citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, aeronava militara a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni in jurul orei 11.00.

Echipamentele medicale specifice si asistenta pacientilor pe timpul zborului sunt asigurate de o echipa medicala a SMURD, sprijinita de medici si paramedici militari.

Misiunea este executata la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne, mentioneaza sursa citata.

Echipajul aeronavei este format din locotenent-comandor Florin Ianculescu - pilot, capitan Claudia Voicu - copilot, maistru militar Ovidiu Lupu - loadmaster, locotenent-colonel Dragos Tudose - medic si plutonier Gabriel Mardale - paramedic.

O explozie produsa sambata dupa-amiaza intr-o cafenea din centrul Chisinaului a facut 17 raniti, scrie jurnal.md, care adauga ca administratorii localului au fost retinuti preventiv pentru 72 de ore.