Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, sambata, la Sinaia, referindu-se la o eventuala alianta post electorala cu MP, ca PNL este "incompatibil" cu Traian Basescu, in conditiile in care fostul presedinte crede doar "in propria persoana", informeaza Agerpres.

Alina GorghiuFoto: Hotnews

"Am vazut interpretari mai mult decat tendentioase legate de o apropiere a PNL de MP, de Basescu si asa mai departe. (...) Ca sa respingi sau sa accepti o alianta post electorala cu un partid indiferent cum se numeste acel partid, este nevoie ca partidul respectiv sa aiba in primul rand rezultate, adica sa intre in Parlament. Eu cred ca MP-ul condus de Traian Basescu va avea in mod cert rezultate mult mai slabe decat cel condus de Elena Udrea. Dincolo insa de aceste calcule matematice, va raspund ferm, ca sa nu mai existe alte interpretari, ca PNL este incompatibil cu Traian Basescu", a declarat Gorghiu, facand referire la comentarii privind aliantele pe care PNL le-ar face post-electoral.

Aceasta a explicat ca incompatibilitatea enuntata are la baza "zeci de motive", intre care acela ca fostul sef al statului crede doar in propria persoana.

"Sunt zeci de argumente pentru care insist pe aceasta idee, pornind de la simpla premisa ca PNL crede in democratie, in principii, in idei, iar Traian Basescu crede in propria persoana si atat. Asta nu o sa ii impiedice, sigur, pe eventualii cativa consilieri judeteni, municipali pe care PMP-ul ii va avea in alegeri sa sustina candidaturile PNL-ului pentru consiliul judetean fara sa ii ceara voie lui Traian Basescu", a mai declarat Alina Gorghiu.

Totodata, co-presedintele PNL a exclus negocierile cu PSD pentru sprijinirea candidatilor la sefia consiliilor judetene.

"Nu, cu PSD-ul este exclus. Negocierile cu PSD-ul sunt excluse, dar, in functie de rezultatele si de numarul de consilieri al fiecarei formatiuni politice competitoare intr-un judet sau altul, conducerea judeteana va face discutiile necesare pentru a obtine pozitia de presedinte de CJ sau de vicepresedinte acolo unde va fi cazul. (...) Nu vad negocieri cu PSD-ul", a comentat Gorghiu.