Peste cinci sute de persoane s-au adunat sambata in centrul municipiului Cluj-Napoca pentru a participa la o actiune de sustinere a familiei Bodnariu din Norvegia, ai carei copii au fost preluati de autoritatile din acest stat de mai multe saptamani, informeaza Agerpres.

In Cluj, oamenii au adus cu ei bannere, cele mai multe avand imprimate fotografii cu cei doi soti Bodnariu, Marius si Ruth, impreuna cu cei cinci copii ai lor. Bannerele erau de asemenea inscriptionate cu mesaje in limba romana, dar si in engleza, prin care se cerea reintregirea familiei. 'Norway return the children to Bodnariu family' sau 'Norvegia nu separa familia Bodnariu' au fost mesajele transmise de participantii la miting.

Multi dintre cei care au venit sambata la Cluj au sosit aici din alte judete ale Transilvaniei, iar o parte dintre participantii la actiune au venit insotiti de copii de diferite varste.

Actiunea a fost organizata de un tanar care a declarat ca desi parerile oamenilor cu care a discutat despre acest caz au fost pro si contra, totusi multi nu au fost greu de convins sa participe la actiune.

''Parerile au fost pro si contra, eu nu am tinut cont de asta, eu am facut apel la constiinta fiecaruia si a fost simplu pot sa spun. Avem constiinta, inca mai avem constiinta. Noi cerem grabirea anchetei sociale din Norvegia si luarea unei decizii si cerem ca autoritatile din Romania sa se implice mai activ in solutionarea acestui caz. Vrem reintregirea familiei aici, la familia extinsa a familiei Bodnariu, in Romania sau in Norvegia', a spus Ioan Garbovan, tanarul care s-a ocupat de organizarea acestui eveniment.

Mitingul de la Cluj este programat sa dureze pana la ora 15,00 si este autorizat de Primaria Cluj-Napoca.

In Piata Victoriei a avut loc un protest in sprijinul familiei Bodnariu, ai carei copii au fost luati de autoritatile norvegiene, manifestatia facand parte dintr-o serie de astfel de proteste ce au avut loc sau urmeaza sa se desfasoare in orase europene, dar si in SUA.

In cooperare cu romanii din diaspora, cu cetateni si organizatii din Norvegia, Cehia, Rusia, Letonia, Slovacia, India, Polonia, concomitent sipe parcursul lunii ianuarie se organizeaza o serie de proteste similare in Oslo, Washington, Haga, Bruxelles, Madrid, Barcelona, Roma, Torino, Frankfurt, Londra, Dublin, Viena, Ottawa, Praga, Bratislava, Varsovia, Moscova, Riga, Copenhaga, se scrie pe pagina de Facebook dedicata protestului.