Universitatea Politehnica din Bucuresti este cea mai bine clasata universitate din Romania in topul University Ranking by Academic Performance (URAP), ocupand pozitia 621 in clasamentul international. Alte universitati din Romania care au reusit sa intre in clasificare sunt: Universitatea Bobes-Bolyai (690) si Universitatea din Bucuresti (726), informeaza Mediafax.

Politehnica inchiriaza cantinele pentru nuntiFoto: Agerpres

De altfel, Politehnica a inregistrat si cel mai bun ritm de crestere la nivel european in topul URAP, urcand 764 de pozitii doar in ultimii cinci ani.

Clasamentul URAP se bazeaza exclusiv pe datele culese din bazele de date internationale (Web of Science, Scopus si Google Scholar). Topul URAP apeleaza atat la indicatori cantitativi (productivitatea stiintifica exprimata prin numarul de articole publicate si impactul cercetarilor stiintifice prin numarul de citari), dar si la indicatori calitativi ce redau impactul cercetarilor stiintifice in comunitatea internationala precum si colaborarile stiintifice de nivel international exprimate prin articolele publicate in colaborare cu autori din strainatate.