Mai multe judete din Ungaria se afla sub cod portocaliu de ploaie inghetata incepand cu 6 ianuarie si pana pe 7 ianuarie la miezul noptii, informeaza o atentionare de calatorie emisa, miercuri, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, citat de Agerpres, avertizarea, emisa de Inspectoratul ungar de Meteorologie, e valabila pentru judetele din centrul, sudul si sud-vestul tarii: Baranya, Bacs-Kiskun, Bekes, Csongrad, Hajdu-Bihar, Szabolcs-Szatmar-Bereg, Jasz-Nagykun-Szolnok, Tolna si Pest.

"In dimineata zilei de 7 ianuarie 2016, in judetele din sudul si sud-vestul Republicii Ungaria vor fi caderi de zapada, stratul proaspat depus putand ajunge la peste 20 cm. In regiunea muntoasa Bakony, judetul Veszprem, in noaptea de 6/7 ianuarie 2016 si dimineata zilei de 7 ianuarie 2016, vantul va atinge viteze de 60 km/h, viscolind zapada", precizeaza MAE.

Cetatenii romani aflati in trafic in Ungaria si care se confrunta cu probleme deosebite sunt sfatuiti sa apeleze numarul de urgenta 112. Totodata, MAE recomanda soferilor sa porneasca la drum numai cu autovehicule echipate cu pneuri sau anvelope adecvate, sa conduca cu viteza adaptata la conditiile meteorologice pe timp de iarna si sa respecte instructiunile politiei locale.