Un barbat de 38 ani din Cisnadie, judetul Sibiu, a primit mandat de retinere pentru 24 de ore dupa ce in cursul zilei de duminica a furat a autoutilitara din curtea unei societati comerciale, fapta petrecandu-se la doar cateva ore dupa ce a provocat un accident rutier in urma caruia barbatul a fost ranit, dar si un copil de opt ani si o tanara, transmite Agerpres.

Potrivit buletinului de presa remis, miercuri, de Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, barbatul se face vinovat si de furt de combustibil, dupa ce, in drum spre casa, a alimentat la o statie de carburanti din Reghin, judetul Mures, si a plecat fara sa plateasca.

"La data de 5 ianuarie 2016, politistii bistriteni au reusit identificarea si depistarea unui barbat, in varsta de 38 de ani, din Cisnadie, judetul Sibiu, banuit de furtul unui autovehicul. In fapt, acesta este banuit ca in seara zilei de 3 ianuarie a.c., ar fi sustras o autoutilitara, proprietatea unei societati comerciale din Bistrita, care se afla in curtea altei societati comerciale din municipiu, neincuiata, avand cheile de contact la parasolar. In aceeasi seara, barbatul din Sibiu s-ar fi deplasat cu autoutilitara sustrasa pe raza municipiului Reghin, unde ar fi alimentat dintr-o statie de carburanti, plecand fara sa achite contravaloarea combustibilului", se arata in comunicat.

Autovehiculul furat de sibian a fost dat in urmarire, actiunea beneficiind de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si de cooperarea celor de la Inspectoratul de Politie Judetean Sibiu.

Astfel, s-a reusit recuperarea autoutilitarei si restituirea acesteia catre proprietar, iar fata de barbatul de 38 ani a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, fiind incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita-Nasaud.

Cu ocazia verificarilor efectuate, politistii bistriteni au stabilit ca autorul furtului auto este aceeasi persoana pe numele careia se intocmise, in cursul zilei de duminica, un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce provocase un accident rutier pe DN 15A, intre localitatile Galatii Bistritei si Herina.

Sibianul se afla, la momentul producerii accidentului, la volanul unei masini ce apartine unei firme din Bucuresti si, din cauza neadaptarii vitezei in curba, a patruns pe contrasens, unde a colizionat un autoturism ce circula regulamentar, in care se afla si un copil de opt ani.