Phenianul nu ar fi testat o bomba cu hidrogen, data fiind magnitudinea relativ redusa a undei seismice resimtite in regiune, sustine un parlamentar sud-coreean care precizeaza ca agentia de spionaj a tarii sale l-a informat in acest sens, intr-un briefing privat, relateaza AP, citata de Mediafax.

Parlamentarul Lee Cheol-woo afirma ca Serviciul National sud-coreean de Informatii (NIS) l-a informat ca miercuri au fost detectate o energie echivalenta cu cea degajata de sase kilotone de trinitrotoluen (TNT) si un cutremur de magnitudinea 4,8.

Potrivit lui Lee Cheol-woo este vorba despre valori mai mici decat ale unei explozii echivalente cu 7,9 kilotone de TNT si ale unui cutremur cu magnitudinea de 4,9 - raportate dupa testul nuclear din 2013.

Aceste valori sunt echivalente cu doar o fractiune din energia de "sute" de kilotone de TNT degajata de explozie la testarea cu succes a unei bombe cu hidrogen, a apreciat el.

Lee Cheol-woo, care este membru al Comisiei parlamentare sud-coreene pentru Informatii, a declarat ca NIS l-a informat in aceasta sedinta ca chiar si o detonare esuata a unui bombe cu hidrogen echivaleaza cu "zeci" de kilotone de TNT.