Dupa zecile de agresiuni sexuale ce au avut loc de anul nou, primarita din Koln, Henriette Reker a starnit un val de critici dupa ce a sugerat ca femeile sa stea la “un brat distanta” de straini, scrie Deutsche Welle.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zeci de agresiuni sexuale asupra unor femei si jafuri comise de arabi si nord-africani au avut loc in ajunul si in noaptea de Anul Nou in centrul orasului Koln.

Incidente in care femei au fost atacate de grupuri de barbati, similare modului de actiune din Koln, au fost raportate si in alte doua orase germane - Hamburg si Stuttgart.

In conditiile in care mai este doar o luna pana la marele carnaval Renania de Nord-Westphalia, Reker a spus marti ca trebuie pus mai ales accentul pe masuri de prevenire pentru a nu se repeta ce s-a intamplat de Anul Nou. Reker a propus un “cod de conduita' pentru fete si tinere femei “astfel incat asemenea lucruri sa nu li se intample”.

Printre recomandari este si sugestia de a mentine la un brat distanta strainii, lucru ce a declansat un val de critici sarcastice pe Twitter ce o ridiculizeaza pe Reker si codul ei de conduita.

Marti seara, #einarmlänge - care se traduce prin la un brat distanta - era unul din cele mai importante hashtag-uri din Germania.

Pe Twitter au aparut fotografii din timpul regimului din anii 30-40' cu femei cu bratul ridicat in salutul nazist si solicitari sarcastice pentru autobuze doar pentru femei.

O utilizatoare a scris pe reteaua de socializare: “Am maini scurte. Va fi asta o problema pentru mine in cazul cel mai rau?"