Lipsa de cvorum in sedinta de luni a Parlamentului de la Chisinau, in care guvernul condus de premierul nominalizat Ion Sturza urma sa fie supus votului, este un indicator al faptului ca alesii moldoveni nu impartasesc sentimentul de urgenta cu privire la necesitatea formarii unui nou guvern care sa poata institui reformele necesare pentru tara, considera ambasada SUA la Chisinau.

Ion SturzaFoto: Hotnews

"Sala de sedinte a parlamentului pe jumatate goala sugereaza ca multi dintre alesii poporului moldovenesc nu impartasesc sentimentul nostru de urgenta cu privire la necesitatea formarii unui guvern nou, ce ar putea institui reformele atat de necesare.", noteaza Ambasada SUA intr-o declaratie postata pe site-ul sau si citata de Agora.md.

La sedinta speciala a Parlmentului de la Chisinau desfasurata luni s-au prezentat de 47 de deputati din cei 101, astfel ca nu a existat cvorumul necesar. Luni, 4 ianuarie era data-limita pentru ca premierul Sturza sa primeasca votul de investitura astfel incat boicotul parlamentarilor prelungeste criza politica profunda in care se afla tara.