Pentru informarea in timp real a calatorilor despre graficul de circulatie al trenurilor, pe site-ul CFR SA este de acum functional programul IRIS care ofera date despre pozitia exacta a unui tren aflat in circulatie, Programul poate fi accesat aici. In plus, CFR a adaugat webcam-uri pentru tabelele de sosiri si plecari din alte trei mari gari din tara: Brasov, Craiova si Timisoara, link-ul fiind foarte util pentru pasagerii care vor sa afle cat de mari sunt intarzierile.

Tabela de Sosiri-Plecari a Garii Brasov la ora 14.40 in 5 ianuarieFoto: CFR webcam

Cea mai importanta noutate este ca poate fi vazuta in timp real pozitia trenurilor aflate in circulatie, fiind mentionata si intarzierea acumulata, in caz ca exista.

Am efectuat cateva interogari de test si la majoritatea au fost afisate rezultate relevante. Asa arata o interogare facuta la ora 14.13 pentru un tren care circula pe relatia Bucuresti-Targu Mures.

CFR SA a mai adaugat si trei webcam-uri cu tabelele de Sosiri-Plecari din trei mari gari. Un webcam era disponibil de mai mult timp pentru Gara de Nord, insa acum s-au adaugat inca trei gari: Brasov, Craiova si Timisoara.

CFR a mai anuntat ca pana la ora 14.00, niciun operator de transport feroviar de calatori (de stat sau privat) nu a anuntat reducerea numarului de curse pentru aceasta zi, in grafic fiind programate sa circule peste 1600 de trenuri de calatori si de marfa pe reteaua nationala.