O femeie in varsta de 30 de ani din municipiul Petrosani, judetul Hunedoara, a fost retinuta pentru 24 de ore dupa ce, in noaptea de Revelion, si-a aruncat intr-un container de gunoi fetita nou-nascuta. Femeia este cercetata pentru omor calificat, anunta Mediafax.

Politia municipiului Petrosani a fost sesizata telefonic, pe 1 ianuarie, de un localnic, despre faptul ca intr-un container de gunoi din oras se afla cadavrul unui nou-nascut. La locul indicat a mers o echipa operativa care a facut cercetari, in cauza fiind intocmit un dosar penal pentru uciderea ori vatamarea nou-nascutului de catre mama.

Cadavrul nou-nascutului a fost transportat la morga Spitalului de Urgenta Petrosani, in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzei decesului.

In urma cercetarilor facute, politistii Biroului de Investigatii Criminale Petrosani au stabilit ca mama copilului este o femeie in varsta de 30 de ani. Astfel, aceasta, fiind singura acasa, a nascut, in noaptea de Revelion, o fetita pe care a aruncat-o in containerul de gunoi din apropierea blocului in care locuieste.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara au preluat cazul, iar procurorul de caz a dispus schimbarea incadrarii juridice a faptei in omor calificat. Femeia a fost retinuta pentru 24 de ore, ea urmand sa fie prezentata Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventiva.