Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale informeaza ca marti in jurul orei 10.00, pe Autostrada Bucuresti - Pitesti, la km 47 in zona localitatii giurgiuvene Vanatorii Mici, s-a produs un accident rutier in care au fost implicate un autoturism si un autotren, fapt ce a dus la intreruperea circulatiei pe sensul de mers Pitesti - Bucuresti. Compania avertizeaza soferii ca in tara se circula in conditii de iarna si sa porneasca la drum doar daca sunt echipati corespunzator.

Zapada pe autostradaFoto: Hotnews

In acest moment traficul a fost deschis circulatiei in conditii normale de iarna, informeaza CNADNR intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Compania aminteste ca directorul CNADNR, Catalin Homor, a dispus efectuarea unei cercetari pentru a se stabili cauzele producerii acestui accident.

"In urma blocajului produs astazi am dispus sa se actioneze rapid si eficient pentru reluarea traficului pe autostrada. Ieri am fost acolo si consideram ca s-au inteles masurile urgente ce trebuiesc intreprinse in astfel de cazuri. Am solicitat o analiza interna ca sa vedem daca au fost respectate toate procedurile standard de interventie. Daca vor fi gasiti vinovati, se vor lua masuri in consecinta", a declarat Catalin Homor, Director General al CNADNR.

CNADNR SA recomanda tuturor participantilor la trafic sa porneasca la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarna, saculet cu material antiderapant si lopata, sa aiba o conduita preventiva in trafic, sa foloseasca cat mai mult frana de motor si sa evite depasirile acolo unde nu exista suficient spatiu si suficienta vizibilitate pentru ca manevrele sa fie executate in conditii de maxima siguranta.

"Rugam participantii la trafic sa se informeze inainte de plecarea la drum asupra starii retelei de drumuri nationale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360. De asemenea, reamintim participantilor la trafic ca pot furniza si obtine informatii despre starea retelei de drumuri nationale si autostrazi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna, la numerele de telefon mai sus mentionate sau de pe pagina de web a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, www.cnadnr.ro", se arata in comunicat.