Institutul INSEMEX Petrosani va finaliza raportul de expertiza privind incendiul din Clubul Colectiv la sfarsitul lunii ianuarie sau inceputul lunii februarie, directorul institutiei, George Gaman, declarand ca acesta trebuie sa aiba "o rigurozitate stiintifica".

INSEMEX Petrosani la Club ColectivFoto: Hotnews

Fostul presedinte Traian Basescu s-a declarat, duminica, ingrijorat de intarzierea rezultatelor expertizeiprivind cauzele incendiului din clubul Colectiv, el sustinand ca expertii de la Petrosani stiu deja, cel mai probabil, ca exista elemente care nu corespund versiunii vehiculate pana acum, si care sunt acestea.

Directorul INSEMEX Petrosani, George Gaman, a declarat, luni, Mediafax, ca documentul trebuie sa aiba o rigurozitate stiintifica.

"Vom finaliza raportul de expertiza privind incendiul din Clubul Colectiv la sfarsitul lunii ianuarie sau inceputul lunii februarie, inca nici nu a durat foarte mult. Acesta trebuie sa aiba o rigurozitate stiintifica. Printre alte lucrari, am facut si o simulare a incendiului, dar rezultatele raportului nu pot fi facute publice, deoarece avem un acord de confidentialitate cu Parchetul General (n.r. - Parchetul Inaltei curti de Casatie si Justitie). Dansii au ordonat aceasta lucrare, iar la final le-o vom preda lor", a spus Gaman.

Expertiza, odata finalizata, urmeaza sa fie inaintata Parchetului instantei supreme, care a ordonat realizarea lucrarii.

Intrebat daca a fost vorba despre o lucrare mai complexa decat alte rapoarte realizate de INSEMEX Petrosani, George Gaman a spus ca ¬nicio expertiza nu seamana cu alta, dupa cum niciun eveniment nu seamana cu altul, fiecare avand particularitatile lui¬.